Seuran historia

Nokian Taekwondoseuran perusti Markku Koski sinisellä vyöarvolla vuonna 1988. Samana vuonna järjestettiin ensimmäinen, suuren suosion saanut alkeiskurssi. Vuotta myöhemmin seura rekisteröitiin yhdistykseksi. Seura on Suomen ITF Taekwon-Do ry:n jäsenseura.

Seuran päätoimisina opettajina ovat toimineet Markku Kosken jälkeen Mika Helassalo vuosina 1991 – 1999 ja Heli Lähteenmäki vuosina 2000 – 2004. Nykyisin opettajina toimivat aktiiviset ylemmän vyön haltijat: Joonas Helassalo (4. Dan), Vili Hautakoski (1. Dan) ja Karoliina Hietala (1 gup). Seuran virallisena pääopettajana (graduointi) toimii Joonas Helassalo (4. Dan). Jäseniä seurassa on tällä hetkellä keskimäärin 50.

Seura on vuosien varrella osallistunut aktiivisesti kilpailutoimintaan ja saavuttanut menestystä niin yksilö kuin joukkuetasolla. Seurasta on myös edustusta lajin maajoukkueessa ja menestyksestä mainittakoon esim . Kalle Kiviojan EM-kulta vuonna 2011 junioreissa ja vuonna 2016 EM-kultaa yleisessä sarjassa.

Pienen seuran etuja ovat olleet panostus henkilökohtaiseen opetukseen ja monipuoliset treenausmahdollisuudet. Seura toimii Nokian kaupungin budolajeille tarkoitetuissa liikuntatiloissa Nokian keskustassa.